تاریخچه سایت

به نام خداوند بخشاینده مهربان

من مهدی کشوری‌فر هستم. مدیر شبکه های اجتماعی ایرا لاریجان و آنچه در زیر به نظر شما میرسد روند تکمیلی و تاریخچه سایت ایرا به قلم اینجانب می‌باشد. در این متن از افراد زیادی نام برده شده که آنچه میبینید مرهون لطف همه این عزیزان است و تاریخچه جامعی‌ست از آنچه تاکنون گذشته. اما اگر حوصله و وقت مطالعه کامل این متن را ندارید و همینقدر میخواهید بدانید که مدیران حاضر سایت و شبکه های اجتماعی ایرا چه کسانی هستند، چندخط زیر برایتان کفایت میکند.

مدیریت جمع آوری اطلاعات و راه اندازی وب سایت ایرا لاریجان از سال ۱۳۸۳ تا کنون برعهده مهدی کشوری‌فر بوده و از سال ۱۳۸۸ آقای مهندس جمشید رحیمی ایرا نیز به عنوان مدیران فنی و محتوایی سایت همکاری میکنند. تمامی هزینه های این سایت اعم از خرید دامنه و تمدید و تهیه وب سرور (HOST) آن از جیب مدیران حاضر سایت تامین می‌شود و این وب سایت هیچ وابستگی مستقیم و غیرمستقیمی به ارگان و افرادی خاص نداشته و جهت دهی نمی‌شود.

ما وب سایتی اجتماعی، فرهنگی و اطلاع رسانی در سطح طایفه ایرا هستیم و تمامی هم و غم ما افتخار به بزرگان طایفه و فرهیختگان آن بوده و از هیچ کوششی برای انجام امور فرهنگی، اجتماعی و سازندگی ایرا عزیز دریغ نمی‌ورزیم. آنچه بر روی سایت ایرا قرار گرفته با کوشش مدیران سایت و جمع آوری از منابع معتبر و مستند بوده و دوندگی های بسیاری برای این سایت صورت گرفته است. بدون هیچگونه اجر و مواجبی و چشم داشت مادی، ساعت های متمادی بی خوابی ها کشیده شده و از حق خانواده و نزدیکان مدیران سایت زده شده تا شما و آیندگان بتوانید به این مجموعه با ارزش از اطلاعات و تاریخ ایرا و تصاویر و فایل های چند رسانه ای دست یابی داشته باشید.

هدف ما جز رضای خدا و انجام امور فرهنگی و زیربنایی نیست.

و من الله التوفیق


تاریخچه جامع سایت ایرا لاریجان

در بهار سال ۱۳۸۳ که استفاده از وب سایت و میزان نفوذ اینترنت در خانواده‌ها بسیار پایین تر از امروز بود بنده طرح اولیه و پیشنهادی ایجاد وبسایت برای ایرا لاریجان را در واحد فرهنگی طایفه مطرح نموده و با موافقت عزیزان وقت (آقایان عباس محمدی، اسماعیل رجبی، محمد رجبی، مصطفی کشوری فر، داود قنبری و …) کار را برای شروع ایجاد سایتی جامع آغاز نمودم.

دست نوشته های مصاحبه با جناب مهندس اسفندیار گلپور به تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۸۴

اطلاعات اولیه و زیادی در فاصله سال های ۸۳ تا ۸۵ جمع آوری شد. اطلاعات مربوط به جاده ایرا و آسفالت آن به طور کامل با حضور در اداره راه و ترابری شهرستان آمل و از جناب آقای مهندس اسفندیار گلپور بدست آمد. اسناد مربوط به نام شهدا، زندگینامه و وصیت نامه شهدا نیز با مراجعه به بنیاد شهید شهرستان آمل پیگیری شد و در سال ۱۳۸۷ برخی وصیت نامه ها و اسناد بیشتر از جانب آقای حسین کرمی و از بایگانی شهدای سپاه شهرستان آمل به دست ما رسید.

سایر اطلاعات مربوط به برق ایرا، آب ایرا و … به همراه اسنادی تاریخی از ایرا و زمین های آن و حدود و سامان به کوشش جناب آقای داود قنبری تهیه شد و در اختیار ما قرار گرفت.

وب سایتی پایه و ابتدایی در تابستان ۱۳۸۵ توسط آقای شعبان رجبی طراحی شد. (مشاهده اولین وب سایت ایرا ثبت در تاریخ به همان شکل اولیه)

در ابتدا دامنه اینترنتی www.iraee.ir برای سایت ایرا در نظر گرفته شد. زیرا طبق قوانین nic.ir دامنه حاضر قابل خریداری نبود. روند تهیه اطلاعات سایت و برطرف شدن برخی نواقص تا ابتدای سال ۱۳۸۶ به طول انجامید و در تابستان آن سال با معرفی برخی دوستان با آقای مهندس حمیدرضا طوسی آشنا شدم! حمیدرضای عزیز نیز برای سایت ایرا در آن بازه زمانی کوشش بسیاری داشت و به دلیل داشتن شرکت برنامه سازان پارس و روابط حسنه با برخی عزیزان و  با مشارکت و زحمات آقای مهندس محمد فولادی (از اهالی کرج) وب سایت ایرا را در پاییز سال ۱۳۸۶ با سیستم مدیریت محتوا E107 برپا نمود.

سایت ایرا در محرم سال ۱۳۸۶ شروع به کار نمود. پس از برقراری سایت و نبود اینترنت پرسرعت و ارزان قیمت (در آن سالها اینترنت dial-up مرسوم بود که بسیار سرعت کمی داشت و نمیتوانستیم مدیریت سایت را با آن انجام دهیم و مثل امروز اینترنت های پرسرعت و کم هزینه مانند ADSL وجود نداشت) مجبور به طرح مطلب در میان خیرین طایفه شدیم.

جناب آقای حاج داود غفاری از خیرین بزرگ طایفه قبول زحمت کرده و نسبت به جمع آوری کمک از خیرین طایفه به منظور خرید آنتن wire less یا بیسیم اقدام نمودند. اسامی این عزیزان به این شرح می‌باشد (آقایان داود غفاری، علی محمد صبوری، جلال سهراب نژاد، عباس غفاری، داود قنبری، محمد علی طریقی، علی رضا آتش دامن، رحمت طریقی، جواد طوسی، اکبر اکبری، نعمت طریقی، حسن رنجبر و حمیدرضا طوسی) آن سال ۲۳۰هزار تومان صرف خرید و نصب آنتن شد و بنده به همراه آقای پویا کچبی از شرکت آمل‌نت جوشکاری و نصب آنتن وایرلس را انجام دادیم که هنوز هم آن آنتن بر روی پشت بام تکیه

Donate-1386
فهرستی از خیرین و مبالغ جمع شده

خودنمایی می‌کند.

هرچند بدلیل گران بودن اکانت(ساعتی ۲۵۰۰ تومان) و نداشتن وسع مالی واحد فرهنگی هیچگاه اکانتی خریداری نشد و این نصب بلااستفاده شد! ادامه روند مدیریت سایت و وارد کردن محتوا همچنان با حضور من در شرکت برنامه سازان انجام میشد و بعد ها با اینترنت dial-up در منزل و حسینیه!

در این سال (۱۳۸۶) با راهنمایی حمیدرضا طوسی عزیز و با حمایت شورای وقت ایرا جناب آقای حسین اسدی و حمایت واحد فرهنگی دامنه ira.ir با نامه نگاری ها و پیگیری های زیاد از قفل خارج شد و توانستم دامنه ارزشمند ira.ir را برای طایفه ایرا لاریجان به ثبت برسانم. (در سالهای ۱۳۸۸-۸۹ فردی به نمایندگی از اهالی ایرا لواسان با ما تماس گرفته و خواستار خرید این دامنه با مبلغی بیش از دو میلیون تومان شدند اما از فروش این دامنه خودداری شد)

site-ira-1388-1
تصویری از عزیزان حاضر در جلسه بهمن ماه ۱۳۸۸

در بهمن ماه ۱۳۸۸ فراخوانی برای حضور جوانان علاقه‌مند به همکاری در سایت ایرا منتشر شد و عده ای از جوانان در جلسه ای در کتابخانه تکیه ایرایی گرد هم آمدند تا بتوانیم سایت ایرا را پرمحتواتر و با مدیریت جوانان مشتاق به پیش بریم. این جلسه به یک یا دو بار ختم شد و به دلایل ناشناخته ای (شاید ضعف در ممارست و پیگیری بنده) هرگز موفق نشد تا بازخورد و خروجی درستی ارائه دهد. افراد حاضر در جلسه ۱۵ بهمن ۱۳۸۸(آقایان محمد رضایی، شعبانعلی رجبی، اردلان داودی، محسن حسین زاده، حمیدرضا طوسی و مهدی کشوری فر و خانم‌ها سهیلا حسین زاده و عاطفه نورانی)

در سال ۸۸ به واسطه آقای محسن حسین زاده با خانم رابعه رحیمی ایرا و برادر ایشان آقای جمشید رحیمی ایرا آشنا شدیم. عزیزانی که دور جدیدی از پیشرفت سایت را مدیون زحمات این عزیزان هستیم.

در سال ۱۳۸۸ به دلایل فنی مجبور به تغییر و مهاجرت از سیستم مدیریت محتوا E107 به سمت جوملا شدیم. جوملا برتری های زیادی نسبت به سیستم قبلی داشت. سایت در مناسبت های خاص و بازه های زمانی متفاوت با پوسته ها و شکل های مختلفی به روی مراجعه کنندگان باز بود.

روند استفاده از جوملا تا زمستان ۱۳۹۴ ادامه داشت اما به دلیل ساختار بسیار خشک و افزونه های کم و حفره های امنیتی زیاد در افزونه های ارائه شده در اینترنت برای این سیستم مدیریت محتوا مارا بر آن داشت که به سمت سیستمی ایمن تر و بهتر و با تنوع افزونه ها کوچ کنیم. در این بین، بهترین و مناسب ترین گزینه، وردپرس بود.

از زمستان ۱۳۹۴ سایت به سمت وردپرس کوچ نمود و اکنون سیستم و هسته اصلی سایت ایرا لاریجان بر پایه وردپرس فارسی می‌باشد.

در خصوص منابع مالی و تامین کننده هزینه‌های سایت باید عرض شود به غیر از ۴۰ هزار تومانی که در سال اول (۸۵-۸۶) واحد فرهنگی در اختیار ما برای اجاره هاست از شرکت پویاسازان اصفهان قرار داد در مابقی سال ها تمام هزینه ها از جیب شخصی من هزینه شده و از سال ۱۳۸۸ که اطلاعات سایت ایرا را به سرورهای شرکت HUC (شرکت بین المللی متعلق به آقای جمشید رحیمی) منتقل کردیم، تمامی هزینه های پشتیبانی و نگهداری و هاست سایت با ایشان و هزینه های ناچیز دامنه با بنده است.

در سال های گذشته و با فراگیر شدن شبکه های اجتماعی ما در فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام، تامبلر، لنزور، آپارات، گوگل پلاس و تلگرام حضور داشته ایم و سعی نموده‌ایم معرفی درستی از ایرا و مفاخرش و اتحاد طایفه داشته باشیم. همچنین نوشتار معرفی ایرا لاریجان در دانشنامه ویکی‌پدیا فارسی نیز در آذر ۱۳۸۷ و در ویکی‌پدیا انگلیسی به تاریخ مهرماه ۱۳۹۱ به دست ما صورت پذیرفت تا دیگر ایرا جهانی‌تر از قبل شود.

هیچگونه ادعایی نیز نداشته و هدف ما تنها رضای خدا و انجام امور فرهنگی و زیربنایی است و دست تمامی افرادی که قصد مشارکت در این راه خداپسندانه و بی اجر و مواجب را دارند، به گرمی می‌فشاریم و درهای همکاری به روی این عزیزان باز است.

و من الله التوفیق

دکمه بازگشت به بالا